0034 697 636 144 info@cristianradu.net
  1. Prezintă-mă bine

Primele momente ale unui Team Building sunt extrem de importante, de aceea alegem să începem cu acest exercițiu, care are ca scop creșterea nivelului de empatie și a nivelului de încredere în ceilalți, pentru a crea o energie de grup propice pentru desfășurarea tuturor celorlalte activități și creării unei experiențe plăcute încă de la început.

 

  1. Întrebări puternice de Coaching

Ne place să-i ținem „în priză” pe participanți și să îi ghidăm spre conștientizări de sine importante prin întrebări puternice de Coaching. Este un exercițiu care deschide minți, sporește cunoașterea de sine, cunoașterea colegilor și contribuie la sudarea grupului.

 

  1. Introducere în Inteligența Emoțională

Inteligența Emoțională joacă un rol important în activitățile pe care le propunem, deoarece este de o importanță extremă să ne înțelegem emoțiile și să le gestionăm eficient. Pentru a putea înțelege cum funcționează creierul și cum ne ajută sau ne încurcă emoțiile, dedicăm un modul din Team Building introducerii în această lume fascinantă a funcționării creierului.

 

  1. Autocunoaștere

Cred cu tărie că la baza creșterii personale și profesionale este bine să stea cunoașterea de sine. Este esențial să te cunoști tu pe tine, să îți cunoști punctele forte și slabe, să îți cunoști limitele, emoțiile, mentalitatea, comportamentul, pentru că în felul acesta poți identifica cu ușurință care este drumul cel mai potrivit pentru tine, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

 

  1. Povestea mea

De mici am fost atrași de povești, iar poveștile puternice ale fiecăruia pot deschide minți și suflete, pot doborî scuturi și ziduri. Unul dintre exercițiile pe care se face în Team Building este despre povești puternice despre vulnerabilizare, despre crearea de relații autentice între oameni. Este un exercițiu important cu un puternic impact emoțional.

 

  1. Comunicare Inteligentă Emoțională

Cele mai multe dintre conflictele dintre oameni, la locul de muncă, sunt generate din lipsa comunicării sau comunicare ineficientă. Punem accent pe Comunicarea Inteligentă Emoțională în team building, un modul în care îi ghidăm pe oameni spre conștientizarea importanței comunicării, impactul emoțiilor în procesul de comunicare și oferim soluții concrete pentru o comunicare cu mesaje clare, ușor de înțeles.

 

  1. Plimbare în natură

Plimbările prin natură aduc multiple beneficii fiecărei persoane, iar când acestea se fac în grup, plăcerea este sporită. Putem să vorbim despre sănătate, despre eliberarea de stres, despre îmbunătățirea stării mentale, sau despre exercițiu fizic… plimbarea în natură este foarte bine venită și o facem de obicei la jumătatea Team Building-ului. În natură se acumulează de obicei oboseala fizică, iar oboseala fizică îi predispune la vulnerabilizare pe membrii și la sinceritate cu ei și cu ceilalți. Acest comportament este foarte benefic în team building, un cadru creat să fie sigur. Folosim această vulnerabilizare în exercițiile următoare menite să-i apropie mai mult pe oameni și să creeze relații sincere, autentice, durabile pe termen lung, care să aducă rezultate din cele mai bune, atât pentru oameni, cât și pentru companie.

 

  1. Gătit împreună

Pe cât de plictisitor poate fi pentru unele persoane gătitul acasă, pe atât de plăcut este când în team building se face împreună cu colegii de muncă. Fie că e vorba despre gătit în bucătărie, fie că vorbim despre pregătirea unui grătar, distracția e garantată.

 

  1. Valori personale

Valorile personale ale oamenilor sunt principii și convingeri care îi ghidează în viață, în luarea deciziilor și comportamentele lor. Acestea reflectă ceea ce este important pentru ei.

Cunoașterea valorilor personale este un proces important în cunoașterea de sine și ajută la stabilirea priorităților și luarea de decizii în concordanță cu acestea.

 

  1. Viața echilibrată

Cu toții căutăm, fie în mod conștient fie în mod inconștient, să fim fericiți. O viață fericită înseamnă de fapt o viață echilibrată. Ultima activitate, dar nu mai puțin importantă, despre care vorbim în acest material este cea dedicată echilibrului în viață. Analizăm printr-un instrument de coaching foarte puternic cât de echilibrată sau dezechilibrată este viața fiecărui participant, apoi venim cu soluții concrete pentru îmbunătățirea echilibrului.