0034 697 636 144 info@cristianradu.net

Ar putea să sune un pic a „englezisme”, a ceva scos din filmele cu americani, însă e simplu. Atunci când vine vorba despre Teambuilding te poți gândi la o tabără de 2-3 zile, undeva la mare sau la munte, unde mergi cu oamenii din echipa companiei tale pentru a îmbunătăți relațiile dintre aceștia, pentru a deprinde noi abilități, pentru a petrece timp de calitate împreună, pentru a consolida echipa; toate acestea având ca scop final creșterea firmei tale.

Ai putea să te întrebi cum pot duce toate acestea la creșterea afacerii tale faptul că oamenii petrec câteva zile împreună…

În cele mai multe firme există tot felul de conflicte, unele mai mici, altele mai mari între membrii echipei și din cauza acestor conflicte oamenii nu comunică suficient, nu colaborează, nu se sprijină și toate acestea afectează compania.

Teambuildingul este o modalitate eficientă de a consolida echipa și de a îmbunătăți relațiile în cadrul companiei tale, de aceea suntem foarte atenți posibilele conflicte și facem activități care duc la eliminarea acestora și îmbunătățirea relațiilor dintre oameni. Atunci când conflictele sunt dizolvate, la muncă se creează un ambient plăcut, colaborare, comunicare eficientă și rezultatele oamenilor sunt vizibil îmbunătățite.

Descoperă mai multe despre beneficiile unui Teambuilding și cum poate contribui la creșterea afacerii tale aici.

Acordăm, de asemenea, atenție cunoașterii de sine, conștientizării punctelor forte și slabe ale fiecăruia, identificării dezechilibrelor din viață, comunicării în exerciții de inteligență emoțională aplicată.

Pentru firmele care doresc putem oferi analiză și îmbunătățire pentru întregul business, folosind unul dintre cele mai puternice instrumente din lume, sau putem lucra la îmbunătățirea abilităților de leadership, vânzări, comunicare și altele.

E bine să ai un obiectiv în minte, atunci când vrei să îți duci echipa în Teambuilding, să identifici trainerul potrivit sau echipa de traineri și să concretizezi cu aceștia care sunt activitățile potrivite pentru atingerea obiectivului tău.

Cât vine vorba despre activități, noi începem Teambuildingurile cu un exercițiu simplu de empatie, pentru a crea o energie plăcută și senzație de apartenență tuturor participanților.

Activitățile le adaptăm întotdeauna în funcție de nevoile și așteptările fiecărui client.

Apasă aici pentru a descoperi Top 10 activități de făcut în Teambuilding pe care echipa ta le va iubi.

Unul din Teambuilding-urile susținute recent a fost pentru un important birou de arhitecți. Era exemplul tipic de companie unde oamenii nu petrec timp în afara biroului, unde colegii nu se cunosc între ei, dincolo de funcția și responsabilitatea fiecăruia, era locul în care era nevoie să îmbunătățim comunicarea, să creștem nivelul de empatie și să lucrăm la consolidarea echipei.

A fost un weekend excepțional de care ne aducem aminte cu drag, urmat de câteva ședințe de follow-up la sediul firmei în lunile următoare, iar relațiile dintre membrii echipei, colaborarea și rezultatele s-au îmbunătățit considerabil.

Oamenii au devenit mai atenți unul cu celălalt, comunică mai eficient, sunt mai empatici, mai implicați, au eliminat orgolii, iar proprietarii companiei sunt foarte mulțumiți de toate acestea.

Redactăm acest material în luna martie 2024 și chiar în perioada aceasta suntem în discuții pentru un nou Teambuilding pentru perioada imediat următoare cu același birou de arhitectură.

La fel cum se întâmplă în companie se întâmplă și în întâlniri de tip Teambuilding. Sunt persoane mai vocale, mai implicate și sunt altele mai timide, mai retrase, mai puțin active. Suntem atenți la a-i pondera pe unii și a-i încuraja pe ceilalți să se implice, să participe la activități, astfel încât toată lumea să fie implicată și să simtă bucuria și beneficiile participării.

De asemenea îi încurajăm pe oameni să colaboreze, în activități făcute fie în echipe mari, fie mai mici, pentru a se sprijini unul pe celălalt, pentru a crește spiritul de echipă.

Oferim în permanentă feedback orientat spre evidențierea aspectelor pozitive și îmbunătățirea celor mai puțin bune. Îi încurajăm pe participanți să primească și să ofere astfel de feedback între colegi.

Un plus foarte mare pe care îl oferă Teambuildingul unei echipe este elementul motivație. Este cunoscut că un om fără motivație nu aduce cele mai bune rezultate, pe când un om motivat dă un randament mai bun, este mai implicat, mai creativ, mai productiv.

În plus, Teambuildingul poate juca un rol important în atragerea și reținerea angajaților talentați. Oferirea acestor oportunități de dezvoltare și interacțiune pozitivă poate contribui la crearea unei culturi organizaționale puternice și la creșterea loialității angajaților față de companie.

În concluzie, Teambuildingul nu este doar despre petrecerea timpului împreună într-un mediu relaxant și distractiv, ci și despre investirea în oameni și în companie. Prin crearea unui mediu de lucru armonios și motivant, Teambuildingul contribuie la îmbunătățirea performanței și la succesul pe termen lung al afacerii tale.