0034 697 636 144 info@cristianradu.net

Acest aspect este de o importanță crucială în lumea afacerilor, înainte de a încheia orice tranzacție cu un client sau de a vinde un serviciu.

Încrederea joacă un rol vital în stabilirea relațiilor pe termen lung cu clienții și în crearea unui mediu propice pentru succesul afacerii tale.

În perioada aceasta, lucrez la o carte care prezintă nu mai puțin de 50 de metode prin care poți câștiga încrederea clienților tăi. Astăzi, însă, vreau să îți dezvălui o metodă extrem de eficientă: să vorbești aliniat.

Ce înseamnă să vorbim aliniat?

Hai să începem prin a face diferența între a vorbi și a comunica.

A vorbi presupune doar emiterea unor cuvinte, însă a comunica implică mult mai mult. Când comunicăm cu oamenii, folosim cuvintele (limbajul verbal), dar și tonul vocii, viteza cu care vorbim, volumul vocii (limbajul paraverbal) și, foarte important, limbajul nonverbal (gesturile, atitudinea, postura, modul în care suntem îmbrăcați și ne mișcăm).

În timpul comunicării, transmiterea mesajelor se realizează pe trei canale simultan: verbal, paraverbal și nonverbal.

Atunci când există o dezaliniere între aceste trei canale, interlocutorul poate simți lipsă de credibilitate și chiar poate percepe mesajul ca fiind un neadevăr.

Pentru a câștiga încrederea clientului tău, este esențial să comunici aliniat pe toate cele trei canale. Adică, mesajul pe care îl transmiți verbal să fie în concordanță cu tonul vocii și cu limbajul nonverbal. Doar atunci vei transmite un mesaj coerent și vei crea o conexiune puternică cu cel din fața ta.

Așadar, ia în considerare importanța alinierii în comunicare și explorează această metodă puternică pentru a-ți câștiga încrederea clienților și pentru a construi relații de succes în afacerea ta.

În curând va fi disponibilă cartea „50 de Metode pentru a câștiga încrederea clienților tăi”. Până atunci, sper să îți fie de folos această metoda!