0034 697 636 144 info@cristianradu.net

CRISTIAN RADU

Team Building de Inteligență Emoțională

Cristian Radu

Ce este un Team Building?

Team Building-ul poate fi definit ca un proces organizat și structurat, asemănător unei tabere, în care o companie își duce angajații, având ca scopul principal îmbunătățirea „funcționării” echipei.

Prin intermediul activităților planificate, angajații sunt încurajați să colaboreze, să comunice eficient și să dezvolte relații mai strânse, contribuind astfel la crearea unui spirit de echipă mai puternic.

Beneficiile Team Building-ului

 • Oamenii devin mai motivați
 • Crește sentimentul de apartenență
 • Relații mai bune între colegi și bordul companiei
 • Se elimină eventualele conflicte
 • Echipă mai unită
 • Dezvoltă capacitatea de a identifica oportunități și provocări
 • Comunicare mai eficientă
 • Dezvoltă creativitatea angajaților
 • Crește nivelul de responsabilitate
 • Rezistență mai bună la stres
 • Senzație de apartenenta la companie
 • Favorizează autocunoașterea
 • Dezvoltă abilitățile de gestiune a emoțiilor
 • Promovează leadership-ul
 • Crește productivitatea
 • Crește imaginea firmei
 • Generează atitudine pozitivă

De ce Team Building de Inteligență Emoțională?

Experiența arată că pentru a aduce rezultate excepționale, nu este de ajuns să fii un bun profesionist în domeniul tău, ci este nevoie și de abilități de inteligență emoțională.

E bine să deții cunoștințe vaste și o expertiză tehnică fără cusur, însă mai este nevoie și de altceva… E nevoie să fii capabil să te autodepășești, să colaborezi armonios și să te adaptezi emoțional în interacțiunea cu colegii.

În caz contrar, limitele emoționale îți pot umbri strălucirea și pot reduce performanța colectivă, ducând la rezultate nemulțumitoare în cadrul echipei.

Recunoașterea și gestionarea emoțiilor reprezintă piatra de temelie pentru atingerea excelenței și pentru valorificarea întregului potențial personal și profesional. O structură emoțională robustă este esențială nu doar pentru bunăstarea individuală, ci și pentru dinamica și succesul unui grup.

De aceea, prin teambuilding-urile de inteligență emoțională pe care le oferim, ghidăm participanții să identifice și să elimine barierele emoționale care le stau în cale, să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să-și utilizeze la maximum capacitățile.

Aceste teambuilding-uri sunt create pentru a facilita construirea de relații sănătoase și eficiente, îmbunătățirea comunicării și consolidarea echipelor.

Viziunea noastră este că, printr-o abordare empatică și conștientă a propriei emoționalități, fiecare membru al echipei poate contribui la realizări remarcabile și la un climat de lucru pozitiv, deschizând astfel calea către performanțe de nivel înalt.

CE FACEM IN TEAM BUILDING:

Autocunoastere

Autocunoaștere

Fundația unei creșteri sănătoase și soluția la multe probleme, atât în viața personală cât și profesională, stă în autocunoaștere.

În Teambuilding-urile de Inteligență Emoțională ghidăm participanții prin tehnici și exerciții practice, pentru a-și cunoaște mai bine emoțiile și a dezvolta abilitățile de a le gestiona.

Astfel, devin mai conștienți de sine și pot progresa în moduri semnificative.

Relatii sanatoase

Echipă unită

Diferența dintre un grup de oameni și o echipă unită și puternică este dată de relațiile dintre oameni. De aceea în Teambuilding-urile de Inteligență Emoțională punem accent deosebit de îmbunătățirea relațiilor dintre membrii echipelor cu care lucrăm.

Sprijinim participanții să construiască legături strânse, să înțeleagă mai bine asemănările și diferențele dintre ei și colegii lor, să le accepte și să se susțină reciproc.

Aceste abilități îmbunătățesc colaborarea și contribuie la obținerea de rezultate mai bune ca echipă la locul de muncă.

Performanta imbunatatita

Performanță

Un Teambuilding de Inteligența Emoțională crește productivitatea oamenilor pentru că aceștia descoperă cum să gestioneze stresul mai eficient, cum să ia decizii mai bune, să fie mai empatici și să fie mai motivați.

Oamenii devin mai loiali, adică nu pleacă repede de la tine din firmă.

Comunicare

Comunicare

Foarte multe probleme din echipe sunt generate de lipsa comunicării sau comunicarea ineficientă.

De aceea în Teambuilding-uri punem accent deosebit pe Comunicarea Inteligent Emoțională, care are la bază claritatea mentală, mesaje corect gândite, corect transmise, ascultarea activă, cunoașterea de sine și a colegilor, încrederea în sine și în ceilalți

De ce Emoții

Am descoperit că poți deține cele mai eficiente informații despre dezvoltarea afacerii, dar dacă acestea se lovesc de anumite emoții, fie nu te ajută cu nimic informațiile respective, fie ai un parcurs îngreunat.

În ședințele de Coaching în Inteligența Emoțională, identific împreună cu clienții mei emoțiile care pot bloca aceste informații, care îi pot împiedica să ajungă la succes; le dizolvăm, pentru ca apoi, emoțiile să nu fie o piedică, ci un aliat în atingerea succesului.

Pentru ce fel de firme e potrivit un Team Building

Team Building-ul este potrivit pentru orice fel de firmă, de la cele cu echipe mai mici echipe, formate din doar 5 – 6 persoane, până la cele mai mari firme.

Indiferent de industria în care activezi, un Team Building îți poate oferi toate beneficiile descrise mai sus.

În plus, un Team Building se poate adapta, în funcție de dimensiunea echipei, de industrie, de nevoi și obiective.

Ce activități se realizează într-un Team Buiding de Inteligență Emoțională?

În Team Building-uri de Inteligență Emoțională desfășurăm activități care au la bază tehnici și instrumente foarte puternice, recunoscute și validate de liderii din această industrie.

Scopul acestor activități este să ajute la autocunoaștere, conștientizarea și gestionarea propriilor emoții, creșterea nivelului de empatie, comunicare eficientă și îmbunătățirea abilităților de business, prin „împletirea” acestora cu elemente de inteligență emoțională.

Cum se organizeaza un Team Building?

Atunci când intenționezi să organizezi un Team Building este bine să începi cu un scop concret în minte și pornind de aici să dezvolți totul. Este bine să știi dacă ceea ce îți dorești este să îmbunătățești relațiile dintre oamenii din echipă, dacă dorești să îmbunătățești anumite abilități sau să dobândești unele noi, pentru tine si / sau echipa ta.

În funcție de obiectiv vei putea alege trainerul potrivit, sala potrivită în locația potrivită.

Daca te întrebi cum calculezi bugetul, îți recomandăm doua soluții:

O varianta ar fi să pornești de la un buget disponibil și să organizezi totul astfel încât să te încadrezi în acest buget (nu e cea mi buna soluție, dar e mai bine în acest fel decât să nu faci deloc).

A doua soluție este să cauți trainerul potrivit, locația potrivită, catering-ul și sa iei în calcul orice altă cheltuială necesară și să incluzi în Team Building activitățile care pot face ca investiția să fie una rentabilă, adică relațiile îmbunătățite plus abilitățile dobândite să aducă în companie un plus de valoare mai mare decât investiția făcută.

În ceea ce privește activitățile din Team Building este bine să ai discuții cu Trainerul și să fie alese cele potrivite pentru ca obiectivele să fie atinse.

După Team Building este bine ca tu, responsabilul din companie (care te ocupi de organizarea Team Buildingului) să ceri feedback colegilor din echipă pentru a descoperi cum a fost percepută experiența de către ei, ce e bine să păstrezi și ce e nevoie să îmbunătățești în viitor în alte Team Buildinguri.

 

Este bine ca activitățile începute în Team Building să aibă continuitate și după terminarea acestuia. Este nevoie de un plan continuu de analiză și îmbunătățire a aspectelor cu impact major în afacere cum ar fi relațiile dintre oameni, comunicarea, leadership, vânzări etc. 

Fă primul pas catre un Team Building diferit