0034 697 636 144 info@cristianradu.net

Astăzi vreau să pun în lumina reflectorului o dilemă pe care cu toții o simțim adesea în inima noastră. Trăim într-o societate plină de reguli și norme, care deseori ne pun în fața unei alegeri dificile: să urmăm calea pe care o dictează societatea sau să ascultăm glasul nostru interior, autentic și unic. 

Uneori, chiar avem de dus o luptă interioară între a respecta regulile impuse și a ne asculta vocea inimii. În astfel de momente, claritatea devine prețioasă. Trebuie să avem mintea limpede și să ne întrebăm: este această regulă în armonie cu valorile noastre? Este în consonanță cu ceea ce simțim că este corect din punct de vedere moral și spiritual?

Adesea, regulile și normele sunt menite să ne ghideze către un comportament colectiv acceptabil, dar nu întotdeauna acestea pot acoperi complexitatea vieții noastre individuale. Aici intervine discernământul nostru. Trebuie să ne ascultăm gândurile, sentimentele și intuiția. Uneori, poate fi bine să spunem “da” regulilor, mai ales dacă acestea aduc armonie, bunăstare și echilibru în viețile noastre.

Totuși, să nu uităm că suntem autorii propriei noastre cărți de viață.

Avem puterea de a spune “nu” atunci când simțim că regulile nu se potrivesc cu drumul nostru autentic. Să fim curajoși în a ne păstra identitatea și a nu ne pierde în valul obișnuințelor. Acest lucru nu înseamnă că respingem în totalitate societatea sau regulile ei, ci că ne asumăm controlul asupra propriei noastre evoluții.

Nu uitați că, uneori, cei care ne oferă aceste reguli pot fi oameni dragi nouă: părinți, parteneri, prieteni. Cu respect și înțelegere, putem comunica, că în anumite momente, alegerile noastre personale se aliniază cu ceea ce simțim în adâncul inimii. Cunoașterea de sine și aproprierea de valorile noastre ne oferă încredere în a lua decizii cu adevărat autentice.

Hai să ne onorăm valorile și să alegem calea care ne face să strălucim în propria noastră lumină.